dimarts, 14 d’octubre del 2008

El més senzill com sempre: la culpa del porter

Avui, escoltant la ràdio i veient la tele, he sentit unes declaracions de Victor Valdés a la sala de premsa del Camp Nou, d’ahir dilluns. El porter del Barça ha estat preguntat per la porteria, i pel nombre de gols encaixats. Fins hi tot qüestionat per si havia d’entonar el mea culpa en algun dels gols.

Valdés ho ha deixat molt clar, no li preocupen gens els gols que s’han encaixat, sempre que el Barça segueixi amb la trajectòria guanyadora dels darrers partits.

Jo estic amb ell al cent per cent. Dels deu partits oficials que s’han jugat aquesta temporada només en un el Barça ha rebut més d’un gol, concretament van ser dos, contra el Betis, un partit que el Barça va acabar guanyant per 3 a 2.

És cert que 9 gols en deu partits pot semblar molt, però també és cert que no sempre la culpa és del porter. S’han d’analitzar tots els gols un per un per, i valorar qui té la responsabilitat d’haver-los encaixat. Perquè al camp els jugadors són onze i tots han posat el seu gra de sorra, en les coses bones i en les dolentes.

Estic una mica cansat de que li donin tota la responsabilitat dels gols rebuts sempre al porter.

La gent no té gaire memòria, qui no recorda el Puyal cridant “Urruti, t’estimo!!!!”.

Per qui no ho recordi, Urruticoechea, porter del Barça la temporada 84-85, va donar la lliga d’aquella temporada al Barça en aturar un penal al camp del Valladolid, els culés anaven guanyant per 1 a 2 i gràcies a Urruti la lliga tornava al Camp Nou després d’11 anys.

Per qui no ho recordi, el porter “Caprabo”, Rud Hesp va donar la Copa del Rei la temporada 97-98 davant del Mallorca a Mestalla, en aturar a la tanda de penals el xut d’Eskurza.

Per qui no ho recordi, en la final de París de la Lliga de Campions del 2006, i en la qual el Barça va aconseguir la segona Copa d’Europa, un dels millors jugadors per no dir el millor, va ser precisament el qüestionat Victor Valdés. El de l’Hospitalet va fer unes quantes aturades que van salvar el Barça de rebre algun que altre gol, a part del de Campbell. El central de l’Arsenal va marcar de cap després d’un llançament de falta d’Henry, Valdés no va poder fer res per aturar la pilota.

Victor té el caràcter que té, pot caure bé i pot caure malament, però el que no es pot és criticar la feina que ha fet, que fa i que espero que faci durant molts anys a Can Barça. Perquè Victor Valdés ha donat grans tardes i nits de futbol a tots els seguidors blaugrana i molts som els que gaudim amb les seves aturades.